Ding Ma, Doktorand Högskolan i Gävle
Esri-pris till doktorand på Högskolan i Gävle

Esri Sverige har delat ut utmärkelsen ESRI Student of the Year Award till Ding Ma, som är doktorand vid Högskolan i Gävle. Han prisas för en 3D-applikation som kopplad till sociala medier gör att man visuellt kan se när andra är online och vill prata. Utmärkelsen innebär ett stipendium och en resa till en Esri-konferens i USA.

Ding Ma valde att åka på Esri Developer Summit i Kalifornien, som hölls 8-11 mars.

– Detta betyder mycket för mig personligen. Det var en konferens i Palms Springs med berömda utvecklare från hela världen och jag fick se coola presentationer och snygga nya applikationer, säger Ding Ma.

Ding forskar inom geografiska informationssystem och har nu varit på Högskolan i Gävle i tre år.

– Jag tycker mycket om att forska här, jag utvecklas mycket och min handledare professor Bin Jiang är en toppforskare, säger Ding Ma.

Det var en tillfällighet att Ding hamnade i Gävle. Han läste sin masterutbildning i Nederländerna, tyckte om atmosfären i Europa, och såg utlysningen av doktorandtjänsten vid Högskolan i Gävle.

– Gävle har ambitionen att vara ett GIS-centrum för hela Skandinavien och en stor del i det är att vi har duktiga doktorander. Det stimulerar andra studenter och främjar utvecklingen, säger Douglas Howie, ämnesansvarig i datavetenskap vid Högskolan i Gävle.