Folkungaskolan vinnare av Lantmäteriets pris i Future City
Bästa positioneringstjänst utsedd i skoltävlingen Future City

Future City är en ämnesöverskridande årlig tävling för årskurs 6-9. Nu har vinnarna korats och skolan som tog hem Lantmäteriets pris för Bästa positioneringstjänst i den hållbara staden blev Folkungaskolan i Linköping. 

Samhällsbyggnadsaktörer bakom tävlingen

I Future City möts skola och näringsliv för att bygga framtidens stad. Tävlingen Future City är ett samverkansprojekt i samhällsbyggnadssektorn och drivs av organisationer inom samhällsbyggnadssektorn. I styrgruppen sitter Lantmäteriet, Sveriges Byggindustrier och Trafikverket.

Flera olika priser delades ut, bland annat specialpriset Lantmäteriets pris för Bästa positioneringstjänst i den hållbara staden, som gick till Folkungaskolan i Linköping.

Motiveringen löd: Skolan har på ett innovativt sätt gett förslag på hur människors vardag kan förenklas i det smarta huset med hjälp av positionering. Lösningen sticker ut tack vare en etisk aspekt kring att en persons positioneringsarmband går att stänga av.

Årets FutureCity-skola och fler priser

Priserna delades ut på finalen den 13 april på Tekniska museet. Thorén Framtid i Växjö korades till Årets FutureCity-skola. Övriga förstapriser gick till: Mälarhöjdens skola i Stockholm för Future City Minecraft, Folkungaskolan i Linköping för Future City Uppsats och Säbyskolan i Rönninge för Future City Modell.

Lantmäteriets pris var ett av tre specialpriser som också delades ut.

Nästa års tävling fokuserar på de som staden är till för – invånarna. Hur kommer en framtida stad ta hänsyn till alla sina invånare. Temat är Staden för alla.

Läs mer på webbplatsen för Future City