Geoforum i Almedalen

Geoforum är på plats under årets Almedalsvecka. I år arrangerar vi ett eget seminarium onsdag den 26 juni, kl. 10.15-11.00 på temat digitalisering för en smart och hållbar framtid. Vi finns också tillgängliga för att delta i seminarium och samtal som rör geodata, digitalisering, AI och hållbarhet. Hoppas vi ses där!

För ett smart och hållbart Sverige – hur tar vi vara på möjligheterna med digitaliseringen?

Datum: 26 juni, kl.10.15-11.00
Plats: B-huset, Uppsala universitet - Campus Gotland, Huvudentré Cramérgatan 3, Visby, Sal: B23

Arrangeras av Geoforum

Digitaliseringen skapar möjligheter att möta samhällsutmaningarna vi står inför. Här är geografiska data, geodata, en nyckelfaktor. Hur tar vi tillvara möjligheterna digitalisering med geodata ger? Var står vi idag och vad behöver vi? Hur säkerställer vi att vi har den data vi behöver för att dra nytta av AI och ny teknik? Hur säkrar vi att vi har den kompetens som krävs?

Medverkande i panelen:
Patrik André, ordförande Geoforum Sverige och strateg på Skogsstyrelsen
Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst
Michael Strömgren, vice programledare IQ Samhällsbyggnad
Lars Lidén, processledare BIM Alliance

Moderator: Therese Balksjö, projektledare RISE

Begränsat antal platser.

Varmt välkomna!

Kontakt

Bjud gärna in oss till samtal, seminarier eller ta kontakt för att boka ett möte! På plats i Almedalen är Patrik André, ordförande, Sofi Almqvist, Vd, och Linn Norén, kommunikationschef. Kontakta oss här. 

Om Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor och hålls i Visby på Gotland. Geoforum Sverige är på plats under veckan för att möta medlemmar, omvärldsbevaka, träffa nya och framtida samarbetspartners, synliggöra våra frågor och samtala om hållbar samhällsutveckling, geodata och digitalisering. Se programmet för veckan på Almedalsveckans webbplats