Ulrika K Jansson, ny styrelseledamot i Geoforum Sverige
Nya styrelsemedlemmen Ulrika K Jansson

Ulrika K Jansson är en av fem kvinnor som i år förstärkt Geoforum Sveriges styrelse. Ulrika är idag programdirektör för samhällsbyggnad och förvaltningschef för stadsbyggnad i Örebro kommun, och i höst blir hon Enköpings nya kommundirektör.

Den 21 april valdes Ulrika K Jansson in i Geoforum Sveriges styrelse. Ulrika är utbildad planeringsarkitekt i grunden och har lång erfarenhet inom samhällsbyggnadsområdet. I augusti lämnar hon Örebro kommun för att ta sig an rollen som kommundirektör i Enköpings kommun.

– Jag drivs av att vara med och påverka samhällsutvecklingen både lokalt, regionalt och nationellt. De senaste åren har jag haft olika chefs- och ledaruppdrag inom kommunal samhällsplanering och i augusti kliver jag på uppdraget som kommundirektör i Enköping. Jag ser geodatafrågan som en viktig pusselbit i att skapa förutsättningar för smarta flöden, ekonomisk effektivitet och en klok och hållbar samhällsutveckling både för dagens medborgare och framtida generationer, säger Ulrika K Jansson.

I sin nuvarande roll som programdirektör i Örebro kommun har Ulrika strategiskt ansvar för hela samhällsbyggnadsområdet. Som förvaltningschef för stadsbyggnad är hon högst ansvarig för kommunens fysiska planering. Tidigare har Ulrika bland annat jobbat som planarkitekt, planchef och verksamhetschef i Örebro, Västerås och Arboga.  

Vi är mycket glada över att kunna hälsa Ulrika välkommen som ny styrelseledamot i Geoforum Sverige!

Här ser du hela styrelsen i Geoforum Sverige

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo