Jin Moen styrelseledamot Geoforum Sverige
IoT Sveriges Jin Moen ny ledamot i Geoforum Sverige

Vid Geoforum Sveriges årsmöte den 21 april valdes en ny styrelse. Vi är mycket glada över att kunna presentera Jin Moen, programchef för IoT Sverige, som en av fem nya styrelseledamöter. Hon är civilingenjör i teknisk fysik och teknologie doktor i människa-datorinteraktion, och har tidigare bland annat drivit eget företag i datorspelsbranschen, jobbat på RISE och varit samverkansledare vid Uppsala universitet Innovation.

– Jag brinner för att skapa nytta och göra skillnad på riktigt. I Geoforum Sveriges styrelse hoppas jag kunna bidra med ett brett tillämpningsperspektiv, strategisk-design-perspektiv och fokus på människan och inte tekniken i det fortsatta arbetet med att skapa samhällsnytta med hjälp av geodata, säger Jin Moen som valdes in i Geoforums styrelse den 21 april.

Jin Moen är sedan 2018 programchef för IoT Sverige, som är ett nationellt strategiskt innovationsprogram inom sakernas internet (IoT, Internet of Things). Programmet finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas, och har visionen att skapa ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld, genom att öka offentlig sektors förutsättningar och förmåga att använda sakernas internet för verksamhetsnytta.

– Arbetet handlar mycket om att förstå offentliga sektorns behov och hur vi som program kan bidra till att katalysera befintliga initiativ. Men också att koppla ihop personer och organisationer med varandra – gärna på tvären, till exempel privat och offentlig sektor, och kommunalt och regionalt. Samverkan samt att inkludera flera kompetenser och bakgrunder är nödvändigt och självklart för att vi tillsammans på tvären av silon ska kunna skapa lösningar på våra globala samhällsutmaningar, säger Jin.

Innan rollen på IoT Sverige var Jin samverkansledare vid Uppsala universitet Innovation, med uppgift att stötta samarbeten mellan universitetets forskare och externa organisationer. Hon har varit anställd på nuvarande RISE i tre omgångar, senast som affärs- och innovationsområdeschef för Internet of Sports, och tidigare som projektledare och doktorand. Hon har också grundat och varit vd för en start-up i konsumentelektronik/datorspelsbranschen.

– Bolaget hette Movinto Fun och vi utvecklade en bärbar rörelsebaserad spelkonsol – Oriboo – ett koncept vars embryo utvecklades under mitt avhandlingsarbete, säger Jin.

Jin har den spännande utbildningsbakgrunden som danspedagog i modern och nutida dans, civilingenjör i teknisk fysik och teknologie doktor i människa-datorsinteraktion. De senare vid KTH. Hon är även certifierad normingenjör via AddGender. 

Vi hälsar Jin varmt välkommen till Geoforum Sverige!

Här hittar du hela Geoforums styrelse