Julie Améen, styrelseledamot i Geoforum Sverige
Geoforums styrelsemedlem Julie Améen har nytt jobb

Julie Améen, som valdes in i Geoforums styrelse i våras, har fått en ny tjänst hos Atrium Ljungberg. Hennes nya roll är affärsutvecklare inom digitalisering och innovation, och det handlar mycket om smarta städer.

På Atrium Ljungberg kommer Julie Améen att ansvara för innovation och utveckling av nya digitala tjänster med bolagets fysiska platser som grundplattformar. Tjänsten är helt ny och en viktig del i Atrium Ljungbergs långsiktiga arbete med att skapa attraktiva platser där människor vill leva, arbeta och vistas.

Julie Améen har ett gediget förflutet inom IT och digital transformation, bland annat från Microsoft och senast från bolaget CGI där hon ansvarat för digital transformation av myndigheter, organisationer och städer.

– Att få jobba med smarta och digitala stadsinnovationer där människan står i centrum är någonting jag brinner för. Fastighetsbranschen har en stor möjlighet att vara en ledande aktör i utvecklingen av smart stadsliv och där har Atrium Ljungberg tagit stafettpinnen. Jag ser fram emot att, i samverkan med andra, hitta nya smarta digitala tjänster som skapar värde för de som lever, arbetar och vistas i våra städer. Tekniken behöver följa människan, inte tvärtom, säger Julie Améen.

Läs även en intervju i Fastighetstidningen