På toppen
ULI Geoforums medlemsbrev om föreningens satsningar

Först och främst vill vi på ULI Geoforum tacka alla medlemmar för det engagemang och intresse som ni har visat under det gångna året. Det är tack vare ert stöd som vi kan fortsätta:

  • föra fram medlemmarnas synpunkter och förslag till politiker, myndigheter och media
  • producera högkvalitativ information om det senaste från branschen och vår omvärld
  • erbjuda mötesplatser för erfarenhetsutbyte, nätverkande och kompetensutveckling.

Läs vidare och ta del av vad ULI Geoforum har jobbat med under året som gått och vad vi satsar på framöver.

Året som gått

Vi har under det gångna året arbetat mycket med det påverkansarbete som vi driver och som vi ännu starkare kommer att arbeta vidare med när vi går in i 2017. Det arbetet handlar om att vara ett stöd och en informationskälla för branschen, framförallt inom kompetensförsörjning, öppna geodata och digitalisering. Vi ser att dessa områden är branschens framtid och vill därför ligga i framkant för att göra övergångarna så smidiga som möjligt för våra medlemmar. Vi har även jobbat hårt med våra mötesplatser, nyhetsbrev och branschnyheter i olika kanaler.

Vidare har vi under året arbetat med en studie om samhällsekonomiska nyttor som processen att öppna upp geodata medför. Studien heter Samhällsekonomisk effekt av öppna geodata och ska verka för att beslutsfattare ska se nyttorna med att göra kartmaterial och geodata fritt tillgängligt. Studiens resultat presenterades på konferensen Värdet av öppna geodata av forskaren Erik Lakomaa från Handelshögskolan. Den visar att reformen att öppna upp geodata är samhällsekonomiskt lönsam. Läs mer om studiens resultat

Kommande år

Vi kommer under det kommande året arbeta ännu mer fokuserat på våra påverkansområden – kompetensförsörjning, öppna geodata och digitalisering. Vi tror att dessa områden är viktiga för våra medlemmar och branschens utveckling, och det är här vi känner att vi kan göra störst nytta.

Vi kommer fortsätta att skapa mötesplatser för branschen. Några av våra kommande konferenser för 2017 är:

  • Arbeta smart inom planering & byggande 2017, 8-9 maj, Stockholm
    Tillsammans med BIM Alliance och GISS
  • Nordic Conference on Geodemographics, 22-23 maj, Köpenhamn
    Tillsammans med Geoforum DK
  • Smarta städer 2017, 22-23 november, Kistamässan, Stockholm
    Tillsammans med en lång rad aktörer och organisationer
  • Effektiv datainsamling med drönare 2017, Stockholm
    Tillsammans med BIM Alliance

Läs mer om ULI Geoforum