Kvinna som tänker digitalisering och artificiell intelligens
Sök finansiering till att starta er AI-resa!

Har ni bra potential att använda er av AI i er verksamhet? Vinnova har nu öppnat en ny omgång av utlysningen Starta er AI-resa! Här kan offentliga organisationer och företag söka stöd för att starta ett innovationsprojekt inom artificiell intelligens. 

Vinnovas utlysning Starta er AI-resa för offentliga organisationer, och densamma för företag, öppnade idag den 9 juni. Satsningen riktar sig till kommuner, regioner och statliga myndigheter samt mellanstora företag som har god potential att använda artificiell intelligens (AI) och vill göra ett första innovationsprojekt för att bygga kunskap och kapacitet inom området. 

Syftet med utlysningarna är att aktivera det offentliga Sverige och även mellanstora företag till att komma igång med att dra nytta av AI. Det stärker svensk konkurrenskraft och skapar positiva samhällseffekter. 

Ni kan söka stöd för ett kortare projekt för att utvärdera, bygga kunskap om och demonstrera potentialen med AI. Projektet kan handla om bearbetning av existerande data eller test av AI-funktioner med hjälp av maskininlärning.

Max 500 000 kr kan sökas och medfinansiering på 50 procent krävs.

Sista ansökningsdag till utlysningarna är 30 september 2020. 

Läs mer om utlysningen för offentliga organisationer

Läs mer om utlysningen för företag

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo