människor på torg i motljus
Ny utlysning för digitala medborgarnära tjänster

Den 28 oktober öppnar Vinnovas utlysning för digitala tjänster som ska stärka förtroendet mellan medborgare och den offentliga sektorn – Civic tech. Här finns chans för er att få finansiering till ett utvecklingsprojekt där geodata används.

Snart öppnar Vinnovas utlysning Civic tech där aktörer kan söka medel till projekt som stärker förtroendet mellan medborgare och offentlig sektor, med hjälp av digital teknik, medborgarengagemang och en öppen förvaltning. Det kan ju till exempel handla om visualisering för bättre medborgardialog i samhällsbyggnadsprocessen.

Det Vinnova söker är spetsprojekt vars resultat ska ha förmåga till uppskalning och spridning. Målet för projektet ska vara att utveckla en långt gången prototyp eller färdig tjänst som ska demonstreras på ett event i slutet av projekttiden. Projekten ska bestå av minst två aktörer, engagerade förnyare och digital kompetens i framkant, och de ska representera olika sektorer.

I satsningen uppmuntrar Vinnova också medborgarengagemang, till exempel genom samskapande med medborgaren som innovatör, designer, utforskare, dataleverantör, idébärare, beslutsfattare, eller spridningsagent. Användning av öppna data, öppen hårdvara, öppen kunskap eller öppen källkod uppmuntras också.

Läs mer om utlysningen