Smart Built Environment samarbete pusselbitar
Öppen plattform med nationella riktlinjer för geodata och BIM

Smart Built Environments projekt Nationella Riktlinjer handlar om att samla och publicera branschgemensamma rekommendationer för BIM och geodata. Nu är projektet i full gång och det finns en öppen plattform som samlar all information och även gör det möjligt att påverka och förbättra innehållet. 

– Den plattform vi försöker bygga är en plattform som gör det möjligt att kopiera varandras dokument och informationer av olika slag, att kunna dela dem, att samarbeta kring och förbättra dokumenten samt sprida dem på ett sätt som gör det möjligt att läsa dem, inte bara för människor utan även för datorer. Vår vision är att bygga ett modernt ekosystem för att skapa, förädla och dela information, säger Johan Asplund, gruppchef BIM-strategi på Sweco och ansvarig för att utveckla plattformen för Nationella Riktlinjer. 

Projektets plattform/webbplats heter Smart Built Platform och är fri att använda. I praktiken är det en webbplats som samlar ihop och länkar vidare till informationspaket. Plattformen ska utgöra en bas till flera projekt inom Smart Built Environment och är i princip inte begränsad till Smart Built Environment.

Här hittar du plattformen: sbplatform.se

Du kan läsa mer i ett infoblad om projektet som föreningen BIM Alliance nyss har publicerat.

Projektet Nationella Riktlinjer startade hösten 2016 och ska vara avslutat sommaren 2018. Projektledare är Rogier Jongeling.