Utlysning Smart Built Environment
Första utlysningarna inom Smart Built Environment öppnar 22 mars

Forskningsprogrammet Smart Built Environments första två utlysningar öppnar den 22 mars. Den ena utlysningen handlar om testbäddar och verifieringsprojekt och den andra har fokus på digitala affärsmodeller. Utlysningarna stänger den 11 maj. Preliminärt datum för beslut är den 30 juni.

Utlysningarna riktar sig till behovsägare inom sektorn och kommer att omfatta totalt cirka 20 miljoner kronor med ett krav på samfinansiering från de sökande organisationerna på 50 procent av projektens totala kostnader.

Testbäddar och verifieringsprojekt

Utlysningen Testbäddar och verifieringsprojekt har fokus på testbäddar och demoplattformar, med utgångspunkt i digitaliseringens möjligheter. Utlysningen riktar sig till aktörer och behovsägare inom samhällsbyggnadssektorn och aktörskonstellationer bestående av akademi, näringsliv och/eller offentlig sektor i samverkan.

Läs om utlysningen Testbäddar/Verifieringsprojekt på Formas webbplats.

Digitala affärsmodeller

Utlysningen Digitala affärsmodeller har fokus på organisation, processer och avtalsjuridik, med utgångspunkt i digitaliseringens möjligheter. Utlysningen riktar sig till behovsägare inom samhällsbyggnadssektorn och aktörskonstellationer bestående av akademi, näringsliv och/eller offentlig sektor i samverkan.

Läs om utlysningen Digitala affärsmodeller på Formas webbplats.

Söker ni partner?

Medlemmar i ULI Geoforum kan kontakta oss om ni söker partner (i form av till exempel kommuner, processkonsulter, programvaruleverantörer eller akademi) för att söka medel inom utlysningen.

Vi har bland annat ett medlemsföretag som söker samarbete med kommuner och programvaruleverantörer av diariesystem för att inom ramen för Smart Built Environment verifiera tids- och kostnadsbesparing genom att digitalisera hantering av samtliga byggdokument i en dynamisk webbmiljö, från bygglov till slutbesked.

Se film från informationsmöte

Fredagen den 11 mars hölls ett frukostmöte med information de första utlysningarna inom programmet. Här kan du se filmen med presentationerna som hölls under informationsmötet.

IQ Samhällsbyggnad samordnar Smart Built Environment, som är ett av 16 strategiska innovationsprogram.

Sidan uppdaterades med länkar till utlysningarna den 22 mars.