Byggarbetsplats under solnedgång
Färdplan för digital fastighetsbildning diskuteras 12 november

Lantmäteriet har flera pågående regeringsuppdrag för en smartare samhällsbyggnadsprocess, varav ett handlar om hur digitaliseringen kan stärka fastighetsbildningsprocessen. Den 12 november arrangerar Samhällsbyggarna ett digitalt frukostseminarium på tema Färdplan digital fastighetsbildning där Geoforum Sveriges ordförande Jenny Carlstedt är en av deltagarna i expertpanelen.

Regeringsuppdraget innebär att Lantmäteriet ska driva en kompetenssatsning om digitaliseringens möjligheter i fastighetsbildningsprocessen. Myndigheten ska bland annat analysera och redovisa vilka effekter digitaliseringen kan få och hur digitala lösningar kan bidra till att förstärka och utveckla informationsstödet till handläggarna. Utöver Lantmäteriet finns det idag 39 kommunala lantmäterimyndigheter som har mycket att vinna på digitaliseringen. Det ger förstås också stora vinster för samhället i stort.

Frågor som diskuteras på Samhällsbyggarnas webbinarium är exempelvis: Vilka är de mest effektiva åtgärderna? Hur bör insatserna prioriteras? Vad kan göras redan i dag?

Frukostwebbinariet hålls kl. 08.00 den 12 november.

Läs mer och anmäl dig