Smart Built Environment signaturbild
Resultat från projekt om geodata-BIM

Genom att förenkla och förbättra utbyte av data effektiviseras plan- och byggprocesserna. Detta jobbar man för inom projektet Leveransspecifikationer för Geodata-BIM. Resultat från detta projekt presenteras på ett seminarium i Stockholm den 19 november.

Smart Built Environments projekt Leveransspecifikationer för Geodata-BIM, som också ingår i Geodatarådets handlingsplans aktivitet Geodata i 3D och relationen geodata-BIM, går nu in i sin avslutningsfas.

Projektets, genom tester verifierade, lösningar ger förutsättningar att underlätta framtida datautbyte då de ger enhetliga digitala leveranser av 3D-Geodata och BIM i bygglovsprocessen mellan privata företag, kommuner och myndigheter.

Geodatamodell för nybyggnad, Bygglovsmodell BIM och en ny nationell byggnadsmodell i CityGML är specifikationer som är framtagna och praktiskt testade och utvärderade inom projektet. Projektet har också tagit fram testdata för de olika skedena som är fria att användas av systemutvecklare till att testa mottagning och leverans av data enligt leveransspecifikationerna. 

Nu är huvudrapporten, de tre arbetspaketsrapporterna, samt bilagor ute på remiss och ett avslutningsseminarium närmar sig. 

Vill du veta mer om detta är du välkommen till projektets avslutningsseminarium den 19 november på Stockholm Waterfront i Stockholm. Här får du höra om hur dagens ritningsbaserade nybyggnadskarta och situationsplan/planritning/fasadritning/sektionsritning samt relationsritningar kan ersättas med morgondagens digitalt maskinläsbara modeller!

Läs mer och anmäl dig till seminariet