Svenska arrangörer på Smart City Expo
Inbjudan till svensk medverkan på Smart City Expo

Smart City Expo kommer att hållas i Barcelona den 19-21 november. Det är den ledande mässan i världen inom smarta städer. Vinnova står bakom en satsning som gör det möjligt för över 100 svenska företag och kommuner att delta.

Syftet med satsningen är att organisera bästa tänkbara svenska deltagande i Smart City World Expo. Det långsiktiga målet är att skapa en plattform som gynnar utvecklingen av smarta städer i ett nordiskt och internationell sammanhang. Tanken är också att svenska städer, regioner, nationella program, små och stora företag ska få inspiration. Projektet vill förmedla idéer, kunskap och erfarenheter som kan användas i den fortsatta utvecklingen av lösningar för ett hållbart och smart samhälle.

De över 100 svenska aktörerna kommer vara en del av Nordic pavilion på Smart City World Expo. Där kommer de vistas tillsammans med aktörer från Norge, Danmark, Finland och Island. Genom samarbetet vill de under mässan stärka det nordiska varumärket för teknologi och hållbarhet.

För att underlätta exporten till globala marknader arrangerar Nordic pavilion ett tredagarsprogram för städer, företag och andra Nordic smart cities-deltagare. Programmet innehåller en mängd olika presentationer för lösningar, matchmaking och nätverksevenemang om smart stadsutveckling och affärsmöjligheter i Norden.

Till webbplatsen för Smart City World Expos event

Läs mer om Vinnovas satsning

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

Geodata i media

Hittade inte flödet

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo