Nordiskt seminarium om dataproduktspecifikationer

SIS kommitté Ramverk för geodata arrangerar den 24 november ett nordiskt seminarium om dataproduktspecifikationer (DPS). Du kommer bland annat att få se och höra exempel från olika myndigheter i Sverige och andra nordiska länder om hur de arbetar med DPS för några olika verksamheter.

På seminariet jämför vi arbetssätt mellan länderna och lär av varandra.

I samband med detta seminarium släpps och presenteras också den reviderade SIS TR 40 Handbok för dataproduktspecifikation. Handboken visar bland annat hur man bör avgränsa och beskriva en dataprodukt för att adekvat kunna beskriva de kvalitetskrav som ställs på den. Den tillhandahåller också en steg-för-steghandledning samt realistiska exempel på dataprodukt­specifikationer. Handboken riktar sig i första hand till den aktör som ska specificera dataprodukter genom att upprätta dataproduktspecifikationer.

Seminariet den 24 november är utan kostnad och arbetsspråket är engelska.

Tid: kl. 13.00–17.00, 24 november 2015
Plats: Stockholm

SIS förväntar sig ett stort deltagande. Skicka gärna en intresseanmälan för deltagande i seminariet till Patrick Lindén, projektledare för Ramverk för geodata.

Dagen efter, den 25 november, hålls Forum för geodatatjänster som också tar upp temat DPS, men också andra intressanta områden.

Program är under utarbetande.