Senaste nytt från Svensk geoprocess

Det nationella samverkansprojektet Svensk geoprocess har skickat ut ett nytt nyhetsbrev. Det berättar bland annat om att temauppdrag Hydrografi gått i mål, status för arbetet med geodataspecifikationer för övriga teman och att ytterligare en geodatademo tas fram.

svensk-geoprocess-banner

Svensk geoprocess är ett samverkansprojekt mellan Sveriges kommuner, Lantmäteriet och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). Projektet tar bland annat fram enhetliga geodataspecifikationer för olika teman.

Temauppdrag Hydrografi har gått i mål!

Temauppdraget Hydrografi avslutades den 25 mars och slutresultaten överlämnades till mottagarna – Samverkan Topografiska data – för fortsatt förvaltning och vidareutveckling i samverkan. Detta är det andra avklarade av nio temauppdrag. Se resultaten

Status för pågående temauppdrag

Temauppdragen Markanvändning, Markdetaljer och Laserdata/Höjdmodell ska avslutas härnäst, den 27 maj.

Arbetet i temauppdragen Kommunikation (väg/järnväg), Byggnad, Adress och Stompunkter har startat upp i vår och planeras att pågå året ut.

Läs temauppdragens statusrapporter.

Kommunernas införanden av SWEREF 99/RH 2000

ERS är ett uppdrag med huvuduppgift att stödja och påskynda kommunerna i deras införande av enhetliga nationella referenssystem i plan och höjd, SWEREF 99 och RH 2000. I dagsläget har 276 kommuner infört SWEREF 99 och 174 RH 2000. ERS-uppdraget har bra koll på läget och på de 14 kommuner som inte infört SWEREF 99. RH-införandena i de resterande 116 kommunerna har fortsättningsvis högsta prioritet. Se aktuell information om införandeläget.

Uppdraget "Geodatademo Samhällsbyggnadskartor"

Nu ska ytterligare en geodatademo tas fram och den ska successivt publiceras på projektets webbplats under perioden september till december. Den benämns Geodatademo Samhällsbyggnadskartor och arbetet leds av Allan Almqvist, Malmö stad. Information om arbetet och del-/slutresultat läggs på webbplatsen under rubriken Demomiljöer.