Cyklister i korsning nära stadsparken i Uppsala
Webbinarium 24/2 med stadsbyggnadsforskaren Lars Marcus

Geoforum Sverige bjuder in till ett webbinarium med stadsbyggnadsforskaren Lars Marcus. Baserat på ny stadsbyggnadsforskning illustrerar han hur framtidens planprocess kan se ut. Lunchwebbinariet "Hur digitaliseringen förändrar stadsbyggnadspraktiken" hålls den 24 februari.

Digitaliseringen gör det möjligt att arbeta med stadsbyggande på ett sätt som bättre stämmer överens med hur städer faktiskt fungerar. Vi kan äntligen beskriva städer som de komplexa landskap de är och därmed styra utveckling och skapa värden på ett mer kontrollerat sätt. Det handlar alltså långt ifrån bara om ny teknik och effektivitet utan framför allt om möjligheterna till en stor kunskapshöjning i praktiken. Baserat på ny stadsbyggnadsforskning illustrerar Lars Marcus hur framtidens planprocess kan se ut.

Lars Marcus är arkitekt och professor i stadsbyggnad och leder forskargruppen Spatial Morphology Group (SMoG) vid Chalmers. SMoG arbetar bland annat med avancerade GIS-analyser av städer, och modellerna används till exempel i Göteborgs stads digitala tvilling.

Webbinariet är medlemsexklusivt, och vi välkomnar alltid nya medlemmar.

Läs mer och anmäl dig