Människor i stadsmiljö, Arbeta smart inom planering och byggande
Arbeta smart inom planering och byggande flyttas fram

Spridningen av sjukdomen Covid-19 påverkar hela vårt samhälle. För att inte medverka till ökad risk för smittspridning har vi tagit beslutet att inte genomföra mötesplatsen Arbeta smart inom planering och byggande 2020 den 21-22 april i Stockholm. Konferensen hålls istället 28-29 september, då vi hoppas att vi har lämnat dagens kritiska läge bakom oss. 

För att visa på nyttan med att jobba datadrivet i samhällsbyggnadsprocessen arrangerar föreningarna Geoforum Sverige och BIM Alliance den nationella konferensen Arbeta smart inom planering och byggande 2020. Nya datum för konferensen är 28-29 september.

Våra städer och samhällen har stora hållbarhetsutmaningar kopplade till klimat och miljö, urbanisering och segregation. Helt nya möjligheter att möta dessa utmaningar uppstår när vi jobbar datadrivet i samhällsbyggnadsprocessen.

Genom smart digitalisering, i kombination med kunskap från professionen och forskningen, kan vi effektivisera processerna, korta planerings- och byggtider, få medskapande invånare och bästa möjliga underlag för att skapa hållbara städer och samhällen. Det handlar till exempel om visualisering för bättre kommunikation, planering utifrån data och rumsliga analyser, byggnadsinformationsmodellering (BIM) och inte minst om att få till obrutna dataflöden mellan de olika faserna i samhällsbyggnadsprocessen – från idé till planering, projektering, byggande och förvaltning.

Under dagarna kan du lyssna till experter inom olika områden och ta del av många framgångsrika praktikfall och projekt om digitalisering i samhällsbyggnadsprocessen.

Arbeta smart inom planering och byggande möts alla som vill utveckla och förbättra samhällsbyggnadsprocessen och snabba på digitaliseringen inom området. 

Du som deltar får:

  • ta del av många praktikfall i framkant
  • den bästa omvärldsbevakningen av aktiviteterna på nationell nivå
  • framtidsspaningar och internationell utblick
  • inspiration till digitaliseringsarbetet på hemmaplan
  • nya kontakter för erfarenhetsutbyte och samarbeten.

Hoppas vi ses!

Läs mer om konferensen och anmäl dig