Alexander Ståhle till Arbeta smart inom planering och byggande 2020
Alexander Ståhle är huvudtalare på Arbeta smart!

Vi är mycket glada över att kunna presentera stadsforskaren Alexander Ståhle som huvudtalare på Arbeta smart inom planering och byggande 2020. På konferensen den 21 april ger han oss en spaning om framtidens städer och berättar om möjligheterna med digitalisering för snabb hållbar stadsutveckling.

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, fastigheter och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH, vd för arkitektkontoret Spacescape och grundare av Placetoplan. 

På KTH har Alexander forskat om hur städer och stadsplaner skapar attraktivitet, hållbarhet och rättvisa. Hans doktorsavhandling handlade om hur man kan bygga täta och gröna städer samtidigt. Nu driver han ett forskningsprojekt om framtidens smarta gator.

På Spacescape har han bland annat arbetat med projekt som Nya Slussen, Nya Kiruna, utvecklingsplaner för nya stadsdelar och analyser av bostadsmarknaden och bostadsbyggande i svenska städer. Alexander har också skrivit en bok om hur framtidens städer och trafik kan se ut.

På årets Arbeta smart inom planering och byggande håller han ett keynote på tema Big data för hållbar stadsutveckling. Konferensen, som handlar om digitalisering i samhällsbyggnadsprocessen, arrangeras av Geoforum Sverige tillsammans med BIM Alliance i Stockholm den 21-22 april.

Läs mer om konferensprogrammet

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo