Drönare över stad
Drönare för datainsamling på UAS Forum 5-6 november

Nu kan vi meddela att Geoforum Sverige och BIM Alliance samarbetar med UAS Forum Sweden för att arrangera Sveriges största konferens om drönare! UAS Forum 2019 äger rum den 5-6 november i Linköping. Mötesplatsen kommer att innehålla en konferens och en utställningsdel. Det kommer att finnas ett spår om datainsamling för samhällsbyggnadsprocessen.

UAS Forum är Sveriges största konferens och mässa om drönare. Temat för mötesplatsen är nyttan av att använda drönarsystem i olika delar av samhället. Tillsammans med BIM Alliance planerar vi ett särskilt spår på konferensens andra dag om datainsamling med drönare för fysisk planering och byggsektorn. Det innebär självklart också insamling av geodata.

På konferensen presenteras goda exempel även inom till exempel skogssektorn och jordbruket.

Har din organisation något spännande att presentera på konferensen, mejla oss.

Vi planerar för en utställning. Företag som medverkar får chansen att presentera sina lösningar i utställningen enligt schemalagt program. Vill din organisation ställa ut på konferensen, anmäl ert intresse så återkommer vi med mer info.

En middag för alla konferensdeltagare planeras på Flygvapenmuseum i Linköping den 5 november.

Tid: 5-6 november 2019
Plats: Linköping Konsert & Kongress

Då vi nu är medarrangör av UAS Forum 2019 kommer Geoforum inte att arrangera den annars årliga konferensen Drönare för datainsamling.

Mer information om UAS Forum kommer inom kort.