Vi presenterar de första huvudtalarna på Position

Nu har vi släppt programmet för Position – för digitalt samhällsbyggande 2030 och vi kan stolt presentera de första keynote-talarna: Framtidsanalytikern Claudia Olsson och AI-experten Göran Lindsjö. Den 19-20 mars är du välkommen till denna mötesplats för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande. 

På Position får du möta talare i framkant inom sitt område. Du kommer kunna lyssna till experter, strateger och chefer från kommuner, statliga myndigheter, regioner, näringsliv och branschorganisationer. Vi kan nu stolt presentera två keynote-talare. 

Framtidsanalytikern Claudia Olsson

Låt teknik- och framtidsexperten Claudia Olsson inspirera dig kring digital transformation, globalisering, framtidstrender och ny teknik. Hon har unik kunskap om morgondagens teknik och hur den påverkar samhället.

Claudia Olsson har utsetts till Young Global Leader av World Economic Forum, jobbat som rådgivare åt utrikesdepartementet, skrivit framtidsrapporter åt digitaliserings-kommissionen, arbetat för FN i New York och fördjupat sig i robotik i Sydkorea, bland annat.

Läs mer om Claudia Olsson

AI-experten Göran Lindsjö

Lyssna till Göran Lindsjö när han talar om vad artificiell intelligens (AI) betyder för samhällsbyggnadsprocessen idag och framöver, vilken nytta det medför och hur man kommer igång.

Göran Lindsjö är en internationell AI-rådgivare bosatt i USA som har startat och drivit flera företag inom AI. Han har tidigare arbetat på Regeringskansliet med styrningsfrågor inom digitalisering av statsförvaltningen.

Läs mer om Göran Lindsjö

Stor mötesplats inom digitalt samhällsbyggande

Vi räknar med över 1000 deltagare som får mötas i mässan och ta del av ett konferensprogram med över 100 talare inom ämnen som:

  • Strategiska initiativ för en digital samhällsbyggnadsprocess
  • Smarta lösningar för byggandet
  • Fastighetsförvaltning i förändring
  • Användning av ny teknik i samhällsbyggandet
  • Framtidsscenarier – var är vi 2030?
  • Kompetens för framtidens digitala samhällsbyggande
  • Ledning och organisation i förändring

Till programmet

Geoforum Sverige, BIM Alliance, Föreningen Sveriges Stadsbyggare, Kartografiska Sällskapet och Samhällsbyggarna hälsar dig varmt välkommen!

Läs mer på position2030.se