position2030 logo bakgrund med hus och träd vid landsväg
Ta Position för digitalt samhällsbyggande 2030!

Geoforum Sverige med systerföreningar hälsar välkommen till en mötesplats för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande den 19-20 mars. På Position – för digitalt samhällsbyggande 2030 för vi dialog om hur vi på bästa sätt, med digitala verktyg och processer, kan skapa hållbara städer och en hållbar landsbygd. Nu kan du se klara talare och anmäla dig till konferensen till early-bird-pris!

Vad är din position inför 2030? Använder du digitaliseringens kraft idag? 

Den 19-20 mars 2019 på Kistamässan i Stockholm bjuder vi in till dialog kring hur vi, på bästa sätt, med digitala verktyg och processer kan skapa hållbara städer och en hållbar landsbygd.

Tillsammans med BIM Alliance, Föreningen Sveriges Stadsbyggare, Kartografiska Sällskapet och Samhällsbyggarna skapar vi en stimulerande mötesplats – med en konferens och utställning – för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande. Med denna mötesplats vill vi skapa förståelse för sammanhang, helhetsperspektiv och betydelse av samarbete i den samhällsbyggnadsprocess och teknikutveckling vi alla är en del av.

Talare i framkant

Under dagarna möter du talare som ligger i framkant inom sitt område. Du kommer att kunna lyssna till experter, strateger och chefer från kommuner, statliga myndigheter, regioner, näringsliv och branschorganisationer. Du får också höra perspektiv från forskare och beslutsfattare på kommunal och nationell nivå.

Nu kan vi presentera de första klara talarna på konferensen.

Två av de klara talarna är Anna Eriksson, generaldirektör på Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) och Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan.

position19 annaeriksson ulrikafrancke

Anna Eriksson (tv) och Ulrika Francke (th) är två av talarna på Position.

 

Hör Anna Eriksson berätta om DIGGs viktiga uppdrag – att samordna och stödja den förvaltningsgemensamma digitaliseringen och vara ett nav för digitaliseringen av den offentliga sektorn. Det är en myndighet som stöttar och driver på – till nytta för alla!

Ulrika Francke har som styrelseordförande för Vasakronan drivit fram en genomtänkt digitaliseringsstrategi. Ulrika har en gedigen bakgrund inom samhällsbyggnadssektorn och kommer på Position att tala om digitalisering av fastighetsförvaltning. Idag är hon ledamot i Sven Tyréns stiftelse, ordförande i Vasakronan och ordförande för Formas program för Hållbart samhällsbyggande samt ledamot i SIS styrelse.

Fler klara talare hittar du här

Här kan du läsa mer om programmet.

Early bird till 10 december

När det digitala samhällsbyggandet utvecklas i allt högre takt ökar behovet av samarbete, förståelse för sammanhang och helhetsperspektiv. Därför vill vi bjuda in dig att ta del av och diskutera hur vi på bästa sätt, med digitala verktyg och processer, skapar hållbara städer och en hållbar landsbygd.

Här får du kunskap om lösningar i framkant, hur du skapar mest nytta och hur du navigerar runt riskerna längs digitaliseringsvägen.

Early bird gäller till den 10 december så passa på och anmäl dig innan dess. Det ger dig 500 kr extra rabatt. Jobbar du på en medlemsorganisation får du dessutom en rejäl medlemsrabatt på deltagaravgiften. (Uppdatering 2018-11-22: Tiden för erbjudandet för Early birds har förlängts från 27 november till 10 december.)

På Position träffar du inte bara de du brukar träffa på konferenser, utan du får träffa folk från hela samhällsbyggnadsområdet. Det är värdefullt för att vi ska kunna jobba på ett nytt sätt tillsammans.

Susanne Nellemann Ek, VD och kanslichef, Geoforum Sverige

 

Geoforum Sverige, BIM Alliance, Föreningen Sveriges Stadsbyggare, Kartografiska Sällskapet och Samhällsbyggarna hälsar dig varmt välkommen!

Läs mer på position2030.se