Smart Built Environment profilbild
Idéverkstad Innovationslabb – för smart digitalisering

Smart Built Environment initierar nu ett nytt strategiskt projekt inom ramen för fokusområde Innovationslabb. Som start på detta projekt hålls en öppen workshop – Idéverkstad innovationslabb – den 6 september. Syftet är att bygga nätverk, identifiera möjligheter och avgränsningar samt inspirera till samverkan inom digitaliseringen i samhällsbyggandet. Särskilt fokus kommer läggas på de behov som finns inom offentlig förvaltning.

Det händer mycket inom digitaliseringen just nu. Men hur är det med samordningen? Bygger vi för många snarlika tjänster? Utnyttjar vi verkligen potentialen i dagens tekniklösningar? Omprövar vi dagens processer och hittar nya smidigare sätt att interagera, eller ”digitaliserar” vi bara den befintliga strukturen?

Det är exempel på frågor som hanteras på Idéverkstad innovationslabb 6 september i Stockholm. Läs mer om workshoppen här.

Inom fokusområde Innovationslabb skapas miljöer för testning och demonstration av såväl ny teknik och standarder som för upphandlingsformer, arbetssätt och processer. Detta sker med hjälp av strategiska projekt och öppna utlysningar.