Pernille Tranberg
Keynote om dataetik på Smarta städer 2017

I dagsläget kommer närmare ett sextiotal talare till konferensen Smarta städer 2017 och nu presenteras ytterligare en av konferensens keynote-talare i form av Pernille Tranberg som kommer ge viktiga insikter och råd kring dataetik i utvecklingen av den smarta staden/kommunen.

Pernille Tranberg är konsult och rådgivare inom dataetik. Regelbundet hjälper Pernille företag, myndigheter och organisationer att upprätta strategier och utvärdera den etiska hanteringen av data. Hon medverkar ofta som expert i press och media och hon har skrivit flera böcker om dataetik. Pernille har även utvecklat privacykompasset.dk för The Danish Business Authority för att hjälpa danska företag att ta fram integritetspolicys samt hur man följer de data- och personuppgiftslagar som finns.

Pernille Tranberg är dessutom internationellt erkänd som talare och har bland annat medverkat på TEDxOXFORD år 2012 där hon talade om digitalt självförsvar, South By South West år 2013, the Dutch big bank år 2014 och vid upprepade tillfällen talat hos Save The Children network.

Mer om programmet och klara talare