Nordisk konferens om befolkningsdata på kartan

ULI Geoforum och systerorganisationen Geoforum Danmark bjuder in till en nordisk konferens om befolkningsdata på kartan i Köpenhamn 22-23 maj 2017.Nordic Conference on Geodemographics lyfter fram goda exempel på hur befolkningsdata kan visualiseras och analyseras för ökad kunskap och bättre beslut. Du har chans att hålla en presentation på konferensen.

Befolkningsdata (demografiska data) kopplat till geografin används för att planera kollektivtrafik, bestämma skolupptagningsområden, lokalisera nya skolor, vårdinrättningar och butiker, se sjukdomsspridning och göra andra epidemiologiska analyser, kartlägga migrationsströmmar, jobba med hälsofrågor, kartlägga segregation, hitta kunder och mycket mer.

Genom att göra geografiska analyser och visualisera data kan vi upptäcka mönster som ökar vår kunskap och gör det lättare att fatta rätt beslut.

Under dagarna lyfter vi fram goda exempel på analyser och visualisering av befolkningsdata i geografiska informationssystem (GIS).

Konferensen riktar sig till dig som använder demografiska data i såväl privat som offentlig sektor – i kommunal verksamhet, landsting, länsstyrelser och andra statliga myndigheter samt inom forskning.

På konferensen kan du

  • få ny kunskap
  • utbyta erfarenheter med andra
  • bli inspirerad av framgångsrika tillämpningsexempel inom olika områden
  • hitta nya samarbeten med andra forskare och tjänstemän som arbetar med befolkningsdata.

Presentera på konferensen

Vill du bli talare på konferensen? Då vill vi ha ditt förslag på presentation i form av ett abstract. Abstracts ska vara på engelska då det är konferensspråket. Läs mer om hur du skickar in din presentation.

Ditt förslag vill vi ha senast 15 januari 2017

Vi hälsar dig varmt välkommen till konferensen!

Läs mer på webbplatsen för Nordic Conference on Geodemographics