Standardisering
SIS bjuder in till Geodatastandardiseringsdag

SIS och intressenter inom geodataområdet bjuder in till en geodatastandardiseringsdag – Utvecklad infrastruktur för användbara geodata. Dagen vänder sig till dig som i verksamheten är berörd av standardiseringsarbete på olika nivåer. Under dagen kommer fokus ligga på hur man på bästa sätt kan påverka standardiseringsarbetet för att nå relevanta standarder och hur lyckade standarder kan se ut.

Onsdagen den 15 mars 2017 arrangeras geodatastandardiseringsdagen hos SIS vid Hagastaden, Solnavägen 1E/Torsplan, Stockholm. Frågor som både kommer diskuteras och besvaras under dagen är: hur kan jag påverka standardiseringsarbetet så att rätt standarder kommer fram och används? Vilka standarder är mest relevanta för att nå viktiga mål? Hur ser lyckade exempel på användning av standarder ut?

Du kan läsa mer om standardisering av geodata på SIS webbplats. Standardisering och harmonisering av data ingår i den infrastruktur som bidrar till att lösa viktiga samhällsutmaningar i den nya nationella geodatastrategin 2016-2020.

Närmare information om programinnehåll och anmälning kommer att publiceras på SIS.se. Har du frågor redan nu får du gärna kontakta Mats Åhlin på SIS.