Grön stad i hand
Arbeta smart inom planering & byggande!

Den 8–9 maj hålls konferensen Arbeta smart inom planering & byggande 2017 på Norra Latin i Stockholm. Nu finns mer information om dagarna och du och din organisation har chans att bidra genom att berätta om spännande projekt. På konferensen tar du del av och diskuterar smarta lösningar och arbetsprocesser inom region- och stadsplanering, byggande och förvaltning, där visualisering och ett effektivt och obrutet informationsflöde är viktiga delar.

Sverige har en unik möjlighet att nyttja digitaliseringen inom planering, byggande och förvaltning, och ta en internationell tätplats inom området. Med framgångsrik digitalisering kan vi få med invånarna i planprocessen, korta handläggningstider och planerings- och byggtider, minska miljöpåverkan och minska de totala planerings- och byggkostnaderna. Helt nya möjligheter skapas med visualiseringar, analyser, optimeringar och effektiva informationsflöden. På denna konferens möts aktörer inom planering, byggande och förvaltning, som vill snabba på utvecklingen.

Årets konferens är ett samarrangemang mellan ULI Geoforum och BIM Alliance, intresseföreningen inom BIM, byggnadsinformationsmodeller. Det stärker arrangemanget som ger hela perspektivet – från idé till förvaltning av den byggda miljön. Medarrangör är föreningen GISS – GIS-samverkan i Stockholms län.

Vi lovar två dagar som ger dig det senaste inom området, inspiration och nya kontakter. 

Första dagen kommer att ha ett strategiskt fokus kring digitaliseringens möjligheter och påverkan på företag och organisationer i sektorn. Dag två innehåller fördjupningar i två spår med goda exempel, nya tillämpningar och erfarenhetsutbyte. Läs mer om programmet

Förslag på presentation?

Vi hoppas också att du har något spännande att dela med dig av för att inspirera andra. Har du förslag till en presentation på konferensen – mejla oss!

Vi är särskilt intresserade av presentationer om goda exempel på smart digitalisering och erfarenheter av nya arbetssätt.

Läs mer på konferensens webbplats