Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson deltar på Värdet av öppna geodata
Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson till konferensen Värdet av öppna geodata

Vi står inför en stor utmaning i att hitta lösningar och finansiering för att öppna upp geodata i Sverige. Geodata är den mest värdefulla datakällan att öppna upp och göra fritt tillgänglig, och den är central när det gäller innovation och tillväxt.

Vad är kostnaden och nyttan av att offentlig sektor tillhandahåller öppna geodata? Nu finns rykande färska forskningsresultat som svarar på just den frågan. Resultaten presenteras på ULI Geoforums konferens Värdet av öppna geodata den 15 november i Stockholm. Vi har nöjet att meddela att Bostads- och digitaliseringsministern, Peter Eriksson, deltar för att ta del av studien.

Du som behöver argument och exempel på konkreta case som visar samhällsnytta med öppna geodata och som ser nyttan för företag får inte missa detta tillfälle.

Forskaren Erik Lakomaa från Handelshögskolan kommer att presentera resultaten. Vi har även bjudit in en rad experter och debattörer som ger sitt bud på vad som är viktigt att göra härnäst.

Vi vill med konferensen ge dig kunskap om det arbete som pågår i Sverige för att öppna upp geodata. Vad kan vi vänta oss? Dessutom bjuder Norge och Danmark på sina erfarenheter och ger oss verktyg i det kommande arbetet.

Som inspirationsföreläsare har vi bjudit in Maja Brisvall, chef och grundare av The Quantified Planet – en ideell organisation med uppdrag att sätta ihop världens öppna realtids-sensordata om människans, stadens och planetens hälsa.

Vi ses väl den 15 november!

Läs mer på konferensens webbplats och i vårt senaste nyhetsbrev om konferensen.