Modelldockor matchning
Webbinarium: Matchning och transformering av data till Inspire med hjälp av HALE

Lantmäteriet bjuder in till webbinariet Matchning och transformering av data till Inspire med hjälp av HALE den 21 april. Här får du lära dig hur du kan gå tillväga för att genomföra en matchning av dina data emot Inspires applikationsscheman samt transformera data i enlighet med Inspires specifikationer.

För att vi ska kunna kombinera och använda geodata från olika källor behöver vi bland annat anpassa dem till överenskomna specifikationer.

Webbinariet är uppdelat i följande två delar.

Del I: Matchning av data från en specifikation till en annan

Tid: kl.11.00-11.45, 21 april 2016

Här exemplifieras hur du kan matcha data till Inspires specifikationer. Dia Diagram Editor kommer att användas för att illustrera hur matchningen av UML klassdiagram kan ske. Programvaran kan laddas ner från https://sourceforge.net/projects/dia-installer Har du ett annat presentationsverktyg så kan du givetvis använda det, till exempel Power Point.

Del II: Transformering av data med HALE

Tid: kl.13.00-13.45, 21 april 2016

Här ges en introduktion till hur du kan använda tranformeringsverktyget Humboldt HALE och visa hur du kan använda det för att transformera dina data till Inspires specifikationer. Verktyget Humboldt HALE är fritt tillgängligt för alla att använda och finns att hämta här: http://community.esdi-humboldt.eu.

Målgrupp

Webbinaret vänder sig till dig som arbetar i kommun, myndighet eller företag och är intresserad av och önskar veta mer om matchning och transformering av data.

Del I vänder sig till dig som arbetar med Inspire och/eller är intresserade av att utvärdera hur dina data överensstämmer med Inspire specifikationer.

Del II vänder sig till dig som också vill lära dig hur verktyget HALE kan användas för att transformera data till Inspire. Det är en fördel om du har kännedom om specifikationer och gärna även grundläggande kunskaper i GIS.

Anmäl dig till webbinariet

Webbinaret är avgiftsfritt.

Anmäl dig här senaste den 14 april. Du kan välja att delta i den ena eller andra delen, men vi rekommenderar att du deltar i båda.

Läs mer om webbinariet

Lantmäteriet samordnar uppbyggnaden av den svenska infrastrukturen för geodata. Lantmäteriet har en drivande roll när det gäller att prioritera, initiera och leda arbetet med att bygga upp och förvalta infrastrukturen. Det gäller bland annat att ge råd och stöd till informationsansvariga organisationer, utveckling av Geodataportalen samt förvaltning av Geodatasamverkan.