Nöjda deltagare på GEOINFO 2015

Omkring 250 deltagare samlades på Geoinfo 2015 på Slagthuset i Malmö den 7-8 oktober för att möta branschkollegor och ta del av ett späckat program. Geoinfo bjöd på omkring 50 föredrag och workshoppar inom områden där geodatabranschens teknik och kunnande gör verklig nytta i samhället. Vi frågade några av deltagarna på plats vad de tyckte om konferensen. Här hittar du deras svar.

Vad tycker du om Geoinfo 2015?

geoinfo15-asa--bjarang-sanja-todorovic-nenadic-webb

Åsa Bjäräng och Sanja Todorovic-Nenadic, GIS-ingenjörer, Helsingborgs stad.

Åsa:
– Det har varit en bra konferens. Det är bra att få utbytet och träffa kollegor från andra kommuner och företag. GEOINFO är ett bra forum för att se vad andra jobbar med och inspireras. GIS-samordningsspåret har varit särskilt intressant och handlar om hur man kan nå ut till våra kunder, på förvaltningarna, genom att till exempel prata mer nytta och mindre teknik. Det är inspirerande för oss som kommun.

Sanja:
– Det är intressant att se att vi är på rätt spår i vår kommun.

geoinfo15-thomas-akerholm-webb

Thomas Åkerholm, kart- och GIS-chef, Lunds kommun:

– Mycket intressant med blandat program. Jag var på ett föredrag igår om hur man släppt data fritt i Danmark och hur det har blivit när man gjort det, och samtidigt var det intressant att höra om Lantmäteriets förväntningar. Det finns mycket intressant att tänka på kring det. På GEOINFO har jag skapat kontakter och haft ett kunskapsutbyte.

geoinfo15-anna-hall-webb

Anna Hall, GIS-specialist, Tyréns:

– Det är bra och intressant att se vad alla gör. Det är så spännande ämnen så jag hade gärna velat ha lite mer detaljer, här skrapar man mer på ytan. Men det är bra att vara här för att trendspana och se vad folk är intresserade av på marknaden.

geoinfo15-zeljko-simunovic-webb

Zeljko Simunovic, GIS-samordnare, Göteborgs stad:

– Bra och intressant. Igår var jag på ett föredrag om öppna geodata och det var intressant att höra exempel från andra kommuner och höra hur statusen ser ut hos Lantmäteriet. Inspirerande! I dag var det intressant med 3D-sessionen och kopplingen mellan GIS och BIM. Det sa något om framtiden.

geoinfo15-erik-blomdahl-webb

Erik Blomdahl, planarkitekt, Metria:

– Det är bra och många relevanta besökare har kommit hit. Många kommer från kommuner och det är de som vi, som utställare, riktar in oss på. Vi visar att vi som företag inte bara erbjuder kartor och GIS-lösningar utan även erbjuder samhällsplanerar-tjänster.

geoinfo15-emmi-suhonen-webb

Emmi Suhonen, ekonomiassistent, Spatineo:

– Det är första gången jag är här och det har varit väldigt intressant med bra sessioner och talare. Jag trodde att konferensen skulle vara större, men det finns fördelar med att den är lite mindre också. Det känns som att det blir mer detaljerat och mer fokuserat på GIS.

geoinfo15-magnus-lonnberg-webb

Magnus Lönnberg, GIS-ingenjör, Malmö stad:

– Det är första gången jag går på GEOINFO. Jag jobbar i Malmö så det var praktiskt att komma hit denna gång. Annars läser jag era nyhetsbrev som jag tycker är intressanta. Det som är bra med konferensen är att det är folk här från hela landet. Man byter idéer och åsikter och möts spontant, det är viktigt när det gäller GIS. Vi kommuner vet ju på ett ungefär vad vi sysslar med själva och då är det intressant att höra vad andra jobbar med just nu.

geoinfo15-jonas-svensson-webb

Jonas Svensson, förvaltningsutredare, Södra Skogsägarna:

– Jag har bland annat fått lära mig att man kan använda våra produkter för att göra 3D-utskrifter, intressant! Jag jobbar som systemförvaltare där GIS är ett system som jag förvaltar. Det har varit intressant att lyssna på de olika föredragen och att lära sig mer, att få en överblick och fördjupning inom områden där jag inte varit så kunnig tidigare.

geoinfo15-anna-dahlqvist-webb

Anna Dahlqvist, GIS-ingenjör, Öckörö kommun:

– Det är mycket tankar som väcks, frågeställningar som man redan har men som här blir tydligare. GIS-samordningsspåret har varit särskilt intressant. Jag sitter mycket med de frågeställningarna och vi i vår kommun behöver se hur vi kan göra för att nå ut till olika verksamheter inom kommunen. Det har också varit ett plus att se hur andra kommuner jobbar.

geoinfo15-anja-thernstrom-webb

Anja Thernström, GIS-ingenjör, Torsby kommun:

– Jag är GIS-ingenjör och det vi sysslar med är väldigt bra, men vi måste få övriga kommunala verksamheter att förstå det också. Konferensen ger mig perspektiv, man får nya infallsvinklar och tankar. Det är också intressant att se att de flesta kommuner är som oss och det är bra att vi pratar med varandra.


Läs mer: Konferensen GEOINFO 2015 – en succé