Sweco och Grontmij går samman

Sweco kommer att lägga ett rekommenderat offentligt bud på alla aktier i Grontmij. Det innebär alltså att Sweco och Grontmij går samman och bildar det största teknikkonsultföretaget i Europa.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha cirka 14 500 medarbetare och en omsättning på 15,2 miljarder kronor. Därmed blir bolaget störst i Europa, sett till omsättning inom Europa.

Tomas Carlsson, vd och koncernchef Sweco, säger så här om sammanslagningen:

– Samgåendet mellan Sweco och Grontmij kommer att skapa stort värde för alla inblandade parter. Sweco har en stabil historik av kontinuerlig utveckling av verksamheten. När det gäller tillväxt har Sweco konsekvent visat
sin förmåga att växa framgångsrikt genom förvärv. Nu när vårt senaste stora förvärv från 2013 är framgångsrikt integrerat är vi redo att ta nästa steg på den europeiska marknaden. Sweco och Grontmij är en idealisk kombination i den bemärkelsen att vi delar samma kompetens och engagemang gentemot våra kunder. Tillsammans med Grontmij siktar vi på att bli en erkänd branschledare i Europa. Inte bara när det gäller omsättning, utan ännu viktigare som förstahandsvalet för kunder, medarbetare och andra intressenter.