Inspirationsseminarium om utlysningen Hållbart samhällsbyggande

Formas utlyser sammanlagt 211 miljoner kronor för en riktad satsning inom området Hållbart samhällsbyggande. Tillsammans med IQ Samhällsbyggnad bjuder de nu in till ett inspirationsseminarium om utlysningen den 17 november i Stockholm.

formas-hallbart-samhallsbyggande

Under seminariet presenteras Formas nya utlysning om hållbart samhällsbyggande, och forskningsbehovet inom samhällsbyggnadsområdet diskuteras. Det är också ett tillfälle för forskare och aktörer inom samhällsbyggandet att träffas och knyta kontakter.

De 211 miljoner kronor som utlyses gäller för åren 2016-2020. Satsningen avser ett antal delutlysningar: forskningsprojekt, forskningsprojekt för unga forskare, utvecklings- och demonstrationsprojekt, gästforskare/postdok. respektive forskarskolor.

Det övergripande målet med utlysningen är att ta fram ny kunskap som ska bidra till att utveckla hållbart samhällsbyggande. Satsningen syftar också till att stärka svensk forskning och öka samarbetet mellan akademi, näringsliv och samhälle. Utlysningen öppnar i september/oktober och stänger i februari 2016.

Forskare såväl som representanter från näringsliv och organisationer inbjuds att presentera forskningsidéer som faller inom utlysningens område. Om du vill presentera en forskningsidé behöver du anmäla det senast den 2 november.

Seminariet är gratis, men anmälan är bindande.

Anmäl dig senast den 10 november.