ULI Geoforum medlem i IQ Samhällsbyggnad

ULI Geoforum är nu medlem i IQ Samhällsbyggnad. Forskning och Innovation (FoI) är fokus i allt vad IQ Samhällsbyggnad gör. De driver frågor för att förbättra förutsättningarna för forsknings-, innovations- och kvalitetsutveckling inom samhällsbyggnadsområdet, där GIS och BIM kommer in.

Vi ser fram emot ett ökat samarbete med IQ Samhällsbyggnad, framförallt inom det strategiska forsknings- och innovationsprogrammet Smart Built Environment. Målet är ett obrutet informationsflöde med affärsdrivna tillämpningar inom BIM, GIS och industriella processer som skapar nyttor för företagen, brukarna och samhället.

Programmet kommer organiseras under hösten. Officiell programstart är januari 2016 och första utlysningen förväntas komma under första kvartalet 2016. Men redan den 12 oktober i år hålls en kick-off i Stockholm för Smart Built Environment.

IQ Samhällsbyggnad vill också påverka den kommande forskningspropositionen, som förväntas komma under 2016. Därför arrangerar de workshoppar som ger underlag för inspel till forskningspropen. Kommande workshop Tyck till om nästa FoI-proposition hålls i Göteborg kl 12.30-16 den 16 september.

Läs mer om IQ Samhällsbyggnad på iqs.se