Nytt i programmet

Nytt i programmet

De senaste veckorna har vi fått in några nya spännande programpunkter. Chad Chatterton från det globala spelbolaget Massive Entertainment och den amerikanska geodesignexperten Brooks Patrick, från Esri, är ett par av de nya talarna.

I spåret Spel och VR har vi äran att presentera Chad Chatterton från det globala spelföretaget Massive Entertainment. Han kommer bland annat att prata om hur spelutvecklarna ser på miljöerna de skapar. Massive Entertainment är ett globalt spelbolag med spel som: Assasin´s Creed, Far Cry 3, Ground Control, Tom Clancy´s The Division och World in Conflict.

Vi är också mycket nöjda med att kunna presentera geodesignexperten Brooks Patrick, från Esri i USA, som inledningstalare i 3D-spåret på GEOINFO. Läs mer om Brooks här.

Det nya bidraget från Brooks har lett till en omflyttning i programmet. Lantmäteriets presentation Nationella geodata i 3D ligger nu först i session 5C, som i övrigt innehåller en presentation och diskussionsworkshop på tema 3D-strategier/-upphandling.

Spåret Smarta städer har fått en ny spännande programpunkt; Erik Körling, som är vd på T-Kartor Content Management, kommer att prata om anpassad och uppdaterad information för rätt effekter i smarta städer som London och Köpenhamn.

En annan talare som blev klar under sommaren är Stefan Svanström. Hans presentationer är uppskattade både inom och utanför geodatabranschen. På GEOINFO kommer han att inleda sessionen Geodata för samhällsnytta och prata om Den svenska urbaniseringen – bortom myter, perspektiv och polarisering.

Uppdatering: Ändringar i programmet

6A
INSTÄLLT pga sjukdom:
Minska konflikter mellan naturvård och byggande med hjälp av Naturvärdeskartan!
Talare: Susanne Appelquist, GIS-ingenjör, Region Gotland

6B
INSTÄLLT:
Responsiva webbkartor med smap-responsive
Talare: Johan Lahti, GIT-utvecklare, Malmö stad

ERSÄTTS MED:
Invento – smart inventering av allt från träd till park- & grönområden
Talare: Daniel Modig, Ikoncept AB

7A
INSTÄLLT:
Anpassad och uppdaterad information för rätt effekter i smarta städer
Talare: Erik Körling, vd, T-Kartor Content Management

ERSÄTTS MED:
Solpaneler: hur man orienterar byggnader för optimal solpanelplacering
Talare: Filippo Gualla, Lunds universitet/Lunds kommun