Inspireras i spåret GIS-samordning!

Inspireras i spåret GIS-samordning!

concept-miniature-globe-242På Position 2015, och på tidigare GEOINFO, har vi haft sessioner om GIS-samordning som varit mycket uppskattade. Självklart har vi ett spår på detta tema även på årets GEOINFO. Här lyfts frågeställningar som är aktuella för bland annat GIS-samordnare, och goda exempel presenteras. Så kom och ta del av andras erfarenheter och dela dina egna!

Här kan du bland annat lyssna till:

  • Eslövs näringslivschef Ulf Silbersky som pratar om GIS för ett konkurrenskraftigt näringsliv
  • Sara Johansson som berättar om hur hon och hennes kollegor som jobbar med GIS i Uppsala kommun kliver ut i förvaltningarna för att förstå deras vardag
  • Esris vd Lars Backhans som pratar om att ställa individens och organisationens behov i centrum
  • Jan Erik Solem, vd på det hypade företaget Mapillary, som berättar om hur du kan kombinera era egna GIS-data med bilder från Mapillarys gratistjänst byggd på crowdsourcing

Sist i spåret hålls en diskussionsworkshop som leds av Sara Johansson, GIS-strateg i Uppsala kommun, och Björn Lahti som är IT/GIS-chef på Helsingborgs stad. Missa inte den!

Se programmet för spåret GIS-samordning den 8 oktober.

Det finns även fler workshoppar som riktar sig till dig som jobbar med geodata i kommuner och myndigheter. Esris lösningsarkitekt Oscar Monell leder workshoppen Släpp loss kraften i dina data och Jan Zakariasson och Peter Lundin från Agima håller i workshoppen Den röda tråden för Kartenheten.