Joakim Jardenberg inledningstalar

Joakim Jardenberg inledningstalar

joakim-jardenberg-mobil-300Vi kan stolt presentera Joakim Jardenberg som en av huvudtalarna i inledningssessionen på GEOINFO. Jardenberg är senior rådgivare i internetfrågor och känd debattör inom gamla, nya, digitala och sociala medier. Han slåss för nätets öppenhet och utveckling, och är för tillfället internetchef i Helsingborgs stad.

Joakim Jardenbergs uppdrag i Helsingborgs stad är att se till så att anställda och medborgare i Helsingborg använder internet på alla tänkbara sätt för att bli bästa möjliga stad.

Redan 1994 internetifierade han mediesverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, fixa ut resultaten från riksdagsvalet och ta plats på sidan 59 i boken "De byggde internet i Sverige". Jardenberg har pekats ut som en av tio digitala profiler som statsministern bör lyssna på (av tidningen Internetworld 2010).

Vid sidan om jobbet i Helsingborg hjälper han bland annat vd och ledningsgrupp för fem stora börsbolag i internetfrågor. Han är också delägare i elva startups inom teknikområdet.

På GEOINFO kommer Jardenberg att hålla en presentation på tema Internet of things och öppna data.

Se program för inledningssessionen