Webbinarium: Vita områden i kartan – Har vi den geodata vi behöver för digitaliseringen?

Blixtsnabba beslut, självkörande fordon och – i ett större perspektiv – en hållbar utveckling av samhället. Ja, digitalisering med geodata är utan tvekan en av vår tids stora möjligheter. Men hur långt har vi kommit egentligen? Har vi den geodata vi behöver? Välkommen på webbinarium den 16 december. Du får, kanske inte alla svar, men inblickar och framtidsspaningar på den utmaning vi står inför. 

Genom tretton workshops med 60 experter har Patrik André och Marie Larsson från Skogsstyrelsen kartlagt hur geodatatillgången ser ut med tonvikt på skog och landsbygd, och vilken infrastruktur som krävs för en digitaliserad framtid. Arbetet har gjorts inom ramen för Geodatarådet där myndigheter och aktörer inom geodataområdet ingår. Här får du ta del av resultat och spaningar från arbetet.

När: 16 december 2022
Tid: 12.00-13.00. Frågestund från 12.45
Plats: Zoom

Webbinariet är öppet för medlemmar i Geoforum.

Talare

 

Patrik Andrépatrik apsis

Ordförande Geoforum Sverige och digitalisering Skogsstyrelsen 

Patrik André arbetar med digitaliseringsfrågor och geodata på Skogsstyrelsen och är ordförande i Geoforum Sverige. Han sitter även i Geodatarådet som är utsett av Sveriges regering att hantera frågor som rör geodata. 

 

Marie Larsson

Verksamhetsarkitekt digitalisering på Skogsstyrelsen 

Marie Larsson är verksamhetsarkitekt och arbetar med digitalisering på Skogsstyelsen. Patrik och Marie har tillsammans drivit arbetet med att kartlägga hur geodatatillgången ser ut, och vilken infrastruktur som krävs för en digitaliserad framtid.
 

Program

12.00 Välkommen till Geoforums medlemswebbinarium
Sofi Almqvist, Vd på Geoforum Sverige

12.05 Vita områden i kartan
Patrik André, Geoforum/Skogsstyrelsen, Marie Larsson, Skogsstyrelsen

12.45 Tid för frågor och diskussion
 

Om webbinariet

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla anställda hos medlemmar i Geoforum Sverige. Är din organisation inte medlem än? Vi välkomnar alltid nya medlemmar! Läs mer om vad du får som medlem här

Inspelningen av webbinariet kommer att finnas tillgänglig på våra medlemssidor inom någon vecka efter att webbinariet sänts.

Vi använder Zoom Meeting för webbinariet. Förbered dig gärna genom att ladda ned Zoom om du inte använt det tidigare. Du väljer själv om du vill ha din kamera på eller inte.
 

Webbinariet har varit och går inte längre att anmäla sig till.