AI-klivet hjälper samhällsbyggare som vill ta steget

Pressmeddelande från IQ Samhällsbyggnad, BIM Alliance, Geoforum Sverige
2023-06-07

Mer kunskap om AI i ledningsgrupper och hos chefer. Nu startar AI Arena upp en ny tjänst som ska ta med samhällsbyggnadssektorns aktörer in i framtiden. AI-klivet hjälper till med allt från allmän kompetenshöjning till uppstart och tillämpningar av AI som kan skalas upp och stärka sektorn.

AI Arena heter den mötesplats för acceleration av AI-tillämpning inom samhällsbyggnadssektorn som sedan ett drygt år etablerat sig som en efterlängtad mötesplats för alla de som söker kunskap och stöd i sin utveckling och tillämpning av AI. Nu utökas verksamheten med AI-klivet, en tjänst som handfast ska stötta företag, kommuner och andra organisationer att komma i gång med AI-tillämpning - från uppstart till uppskalning.

– AI Arena kommer även fortsättningsvis verka för spridning av resultat, lösningar och kunskap och öppna upp för nätverkande genom att arrangera webbinarier, konferenser och andra möten. Men nu startar vi också AI-klivet, en tjänst som ska hjälpa aktörer som ännu inte har tagit det där steget, säger Ann-Kristin Belkert som är verksamhetsledare och har lång erfarenhet från utveckling av metoder, nätverk och arenor.

Läs hela pressmeddelandet i IQ Samhällsbyggnads pressrum

BIM Alliance - läs mer på www.bimalliance.se
Geoforum - läs mer på www.geoforum.se
IQ Samhällsbyggnad - läs mer på www.iqs.se.