Linköpings kommun vinner internationellt GIS-pris

Linköpings kommun vinner Esris "Special Achievement in GIS Award" som delades ut på Esris användarkonferens i somras. 

Programvaruföretaget Esri delar varje år ut pris till framstående projekt som utvecklats med hjälp av deras programvaror. I år fick Linköpings kommun den prestigefulla utmärkelsen för deras arbete mot en obruten digital samhällsbyggnadsprocess. 

– Det känns otroligt kul och väldigt stort att vi är vinnare! Det tillhör inte vanligheterna att någon svensk kommun får ta emot ett sådant pris och att vi får det för att vi förändrar vårt arbetssätt inom samhällsbyggnad är unikt. Det känns därför väldigt ärofyllt att få ta emot detta pris, att få representera oss som gemensamt gör och har gjort ett fantastiskt arbete med att förbättra vårt arbete inom samhällsbyggnad, säger Fredrik Lorentzon, utvecklingschef på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Linköpings kommun i en nyhet om utmärkelsen.

Priset delades ut på Esris användarkonferens i San Diego under juli 2024. Svenska kommuner som tidigare fått priset är bland annat Karlskrona, Uppsala, Höganäs och Helsingborg.

Läs mer om priset hos Esri


Tips! I början av förra året deltog Fredrik Lorentzon från Linköpings kommun på ett av Geoforums webbinarium och delade med sig av erfarenheter och tips kring samverkan i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Du som är medlem i Geoforum kan ta del av inspelningen på våra medlemssidor.