Geoforums vice ordförande har nytt jobb – ska leda WSPs digitaliseringsresa

Geoforums vice ordförande Julie Améen har nytt jobb. Hon ska leda WSPs nya affärsområde Digital Solutions, ett affärsområde som samlar tjänster inom bland annat automation, informationsanalys, design, visualisering och geodesi.


Julie Améen kommer närmast från Atrium Ljungberg där hon är ansvarig för innovation och utveckling av nya digitala tjänster. Hon har gedigen erfarenhet inom digital transformation och IT med en bakgrund från bland annat Microsoft och CGI. Hon är medlem i Geoforums styrelse sedan 2019. 

– Jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att arbeta med samhällsutveckling i ett bredare perspektiv. WSP är ett spännande globalt bolag med stark lokal förankring, dessutom med en företagskultur som tilltalar mig. Digitalisering och innovation är en tydlig del i WSPs affärsstrategi och jag ser en enorm potential i den kraft som finns i bolagets samlade kunskap och erfarenhet, säger Julie Améen.

WSP är ett globalt analys- och teknikkonsultföretag inom samhällsutveckling med verksamhet i över 40 länder. Julie Améen börjar sin tjänst på WSP den 15 augusti.