Greger Ragnarsson, ny samhällsbyggnads­chef i Värmdö kommun
Ny samhällsbyggnadschef i Värmdö kommun

Nu är det klart att Greger Ragnarsson blir ny samhällsbyggnads­chef i Värmdö kommun. Han kommer närmast från motsvarande roll i Örkelljunga kommun och har även jobbat som bygglovs- och geodatachef i Trelleborg. Den 1 mars börjar han sitt uppdrag i Värmdö.

Greger Ragnarsson kommer att ta över rollen efter Christina Leifman som slutade i augusti.

– Jag är glad över att vi nått i mål med den här viktiga rekryteringen. Vi har medvetet valt att låta processen ta tid för att säkerställa rätt person på rätt plats – det känner jag mig trygg i att vi gjort nu i Greger Ragnarsson. Han kommer med sin erfarenhet och kompetens att bidra till vår fortsatta utveckling och jag välkomnar Greger varmt till Värmdö kommun, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö.

Med sin bakgrund som samhällsbyggnadschef i Örkelljunga kommun samt bygglovs- och geodatachef i Trelleborg, så ser kommundirektören att Ragnarsson har egenskaper och erfarenheter som Värmdö kommer ha stor nytta av.

– Värmdö är en spännande expansiv kommun. Det är en fantastisk möjlighet att få verka i en av Sveriges snabbast växande kommuner, som dessutom är skärgårdens mittpunkt med allt vad det innebär. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegor och medarbetare få bidra i den utvecklingen, säger Greger Ragnarsson.

I sina tidigare uppdrag har Greger även ansvarat för digitalisering av ledningssystem, ärendehanteringssystem och processer inom samhällsbyggnadsområdet. Han ser stora fördelar med att leda i en organisation där hela produktionen finns inom ett kontor, från planering till genomförande och förvaltning. Han menar att det, tillsammans med de möjligheter som finns genom den digitala transformationen, skapar goda förutsättningar för att kommunen att lyckas i sitt uppdrag.