Satsningen på AI inom samhällsbyggnad fortsätter – nu hjälper vi fler ta klivet

Artificiell intelligens ger stora möjligheter till ökad effektivitet, kvalitet och hållbarhet inom samhällsbyggandet. Geoforum Sverige är en av arrangörerna till AI Arena, en mötesplats som under det senaste året etablerat sig som ett viktigt forum för att accelerera AI-tillämpning inom samhällsbyggnadssektorn. Nu tar vi nästa steg och utökar verksamheten med att även erbjuda organisationer handfast stöd i att komma i gång med AI-tillämpning.

AI Arena är en mötesplats för AI inom samhällsbyggnadssektorn som startade 2022 inom ramen för innovationsprogrammet Smart Built Environments strategiska satsning på AI. Nu står det klart att AI Arena beviljats stöd från programmet för att fortsätta satsningen. Geoforum Sverige, BIM Alliance och IQ Samhällsbyggnad är partnerorganisationer och kommer tillsammans att utveckla arenan vidare.

– Det är väldigt roligt att vi nu tillsammans med BIM Alliance och IQ Samhällsbyggnad tar nästa steg i vår viktiga satsning på AI inom samhällsbyggnad. Vi vill höja kompetensen om AI och ge handfast stöd till att fler kommer i gång med, och skalar upp, tillämpningen av AI i verksamheten. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla AI Arena vidare, säger Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige.

AI Arena kommer att fortsätta att sprida resultat, lösningar och kunskap och bidra till nätverkande genom att arrangera webbinarier och andra typer av evenemang och aktiviteter. Nu utökas också verksamheten med AI-klivet, en tjänst som ska ge organisationer konkret stöd i att utforma, genomföra och skala upp projekt för tillämpning av AI.

Om AI Arena och AI-klivet

AI Arena är en mötesplats för AI inom samhällsbyggnad. På webbplatsen aiarena.se kan du se inspelningar från genomförda webbinarier och konferenser samt ta del av podcasts, filmer och artiklar. AI Arena drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och IQ Samhällsbyggnad med finansiering från innovationsprogrammet Smart Built Environment.

AI-klivet erbjuder konkret stöd till dig som är en aktör i samhällsbyggnadssektorn och vill:

  • Höja kompetensen inom AI hos ledning, chefer och personal
  • Utforma och genomföra projekt för att tillämpa AI
  • Skapa samarbeten med andra behovsägare och AI-utvecklar
  • Sprida resultat från projekt internt och externt
  • Skala upp resultat från projekt för en bred tillämpning av AI i hela organisationen
  • Skapa möjligheter för andra aktörer att utforma samma eller liknande lösning

Läs mer och anmäl intresse här

Se en film om mötesplatsen AI Arena – Röster om möjligheterna med AI i samhällsbyggnadssektorn.

AI Arena Orange webb