Sofi Almqvist, ny vd Geoforum Sverige
Ny vd för Geoforum Sverige utsedd

Nu kan vi presentera den goda nyheten att Geoforum Sverige har utsett Sofi Almqvist till ny vd. Hon är idag enhetschef på exploateringskontoret i Stockholms stad, och vice ordförande i Föreningen Sveriges Stadsbyggare.

Sofi Almqvist har en bred och gedigen bakgrund inom kommunal samhällsbyggnad och användningen av geodata och digitalisering för att skapa effektiva processer för hållbart samhällsbyggande. Hon har även stor erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom organisationer.

– Det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera Sofi Almqvist som ny vd för Geoforum Sverige. Hon har ett stort driv, stort nätverk, helt rätt bakgrund för jobbet och blir en utmärkt kraft i arbetet med att lyfta geodataområdet i samhällsbyggandet och inom andra samhällssektorer, säger Eric Jeansson, styrelseordförande Geoforum Sverige.

– Digitaliseringen av samhällsbyggnadssektorn sker fortare än aldrig förr. Att få vara med på denna resa, för effektiv och hållbar samhällsbyggnad genom datadriven utveckling, är ett stort privilegium. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Geoforum, och tillsammans med medlemmarna bidra till geodatasektorns utveckling in i 2020-talet, säger Sofi Almqvist, blivande vd för Geoforum Sverige.

I februari tillträder Sofi Almqvist tjänsten.