IT-bolaget Per & Per
IT-bolaget Per & Per ny medlem i Geoforum Sverige

Nu har vi nöjet att hälsa IT-bolaget Per & Per varmt välkommen som ny medlem i Geoforum Sverige! Företaget tar exempelvis fram kartintensiva mobila appar och använder drönare i sitt arbete. Att lättare kunna följa med i vad som händer inom geodatabranschen och att komma i kontakt med både potentiella kunder och leverantörer/samarbetspartners är anledningar till att de valt att gå in i Geoforum Sverige, enligt vd Per Gustås.

IT-bolaget Per & Per hjälper organisationer att ta fram skräddarsydda verksamhetsstöd och effektivisera genom systemen. Kartintensiva mobila appar är deras specialitet. Kunder är till exempel Polisen, Ericsson, SMHI, Södra skogsägarna och Norra skogsägarna.

Per Gustås är vd för företaget och sitter tillsammans med tio medarbetare i företagsparken Mjärdevi i Linköping. Vi ställde ett par frågor till Per om varför de valt att gå in som medlem.

Vad fick er att välja att bli medlem i Geoforum Sverige?

– Vi har känt till Geoforum under några år och har följt samarbetet vid någon konferens, men också på webben och via nyhetsbrevet. Vår specialitet är att bygga kartintensiva mobila tillämpningar, ofta riktade mot skogsbranschen. Vi tror att Geoforum är ett samarbete där vi kan lära oss mycket nyttigt och förhoppningsvis också kunna bidra.

Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

– Att lättare kunna följa med i vad som händer i branschen i Sverige. Både när det gäller tillgången till data och inte minst att få se goda exempel på användning av geodata inom olika områden. Vi hoppas också kunna bredda kontaktnätet och komma i kontakt med både potentiella kunder och leverantörer/samarbetspartners, säger Per Gustås.

Här hittar du Geoforum Sveriges alla medlemmar.

Läs mer om IT-bolaget Per & Per