Nya innovationsprojekt för hållbart samhällsbyggande

Tio projekt för digitalt samhällsbyggande får medel i innovationsprogrammet Smart Built Environments senaste utlysning. Projekten som beviljats finns inom olika områden med den gemensamma nämnaren att alla handlar om hur vi kan nå en bättre hållbarhet med hjälp av digitalisering. Bland projekten finns till exempel utredningar om öppna data i Östersunds kommun, digital tvilling för gemensamhetsanläggning och granskning av BIM-modeller i Revit.

Totalt kom 33 ansökningar in och tio projekt fick beviljat medel. Utlysningen är ett komplement till Smart Built Environments stora årliga utlysning och syftet är att öka möjligheterna för framför allt små och medelstora företag och kommuner att utveckla idéer som kan leda till nya innovationer. Missade du deadline för utlysningen så kommer en ny chans i början av nästa år. Fler av Geoforums medlemsorganisationer har genom åren fått medel för innovationsprojekt.

Bland de beviljade projekten finns:

Se alla beviljade projekt hos Smart Built Environment: Tio innovationsidéer beviljas medel


Geoforum förmedlar löpande nyheter från medlemmar och omvärldsbevakning från geodataområdet. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.