Sök finansiering för idéer som handlar om digitalisering av samhällsbyggandet

Den 3 februari öppnar det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment utlysningen Innovationsidén, med 3 miljoner kronor i potten. Utlysningen söker goda idéer för digitalisering av samhällsbyggandet hos start-up, små eller medelstora företag och kommuner. Förutom finansiering för att utveckla och testa en idé finns också möjligheten att få coachning inför ansökan.

 

Syftet med utlysningen är att öka möjligheterna för framför allt små och medelstora företag och kommuner att utveckla idéer som kan leda till nya innovationer. Även större organisationer kan söka medel, om små och medelstora företag eller kommuner kan dra nytta av resultaten. 

– Det finns många goda idéer som kan bidra till en hållbar digitalisering av samhällsbyggandet hos företag och organisationer som är ovana vid att söka forsknings- och innovationsmedel. Med satsningen på Innovationsidén och coachningen vill vi fånga dessa, säger Kristina Gabrielii, programchef Smart Built Environment.

Om utlysningen

Utlysningen omfattar cirka 3 miljoner kronor och varje projekt kan maximalt söka 300 000 kronor. Smart Built Environment kan finansiera upp till halva kostnaden, resterande måste den sökande organisationen bidra med i form av tid eller pengar. Projekten kan som längst pågå i ett år. Innovationsidén är ett komplement till programmets stora och breda årliga utlysning. Sista ansökningsdag är den 29 mars och projekten kan starta i juni. För den som vill vässa sin idé inför ansökan erbjuder Smart Built Environment även coachningsstöd. Coachningen är en möjlighet att få sin idé prövad av erfarna coacher och få rådgivning som kan utveckla idén inför ansökan. 

Smart Built Environment är ett av 17 strategiska innovationsprogram som har fått stöd inom ramen för Strategiska innovationsområden, en gemensam satsning mellan Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Läs mer på Smart Built Environments webbplats