Välkommen till UAS Forum 2021

Drönare används inom vitt skilda sektorer som transport, industri, samhällsbyggnad, skogs- och jordbruk och gruvnäring – för transport och datainsamling. Drönarsystem integreras alltmer i arbetsprocesser och effektiviserar verksamheter. Den 10 november är det dags för årets största drönarkonferens, UAS Forum 2021. Missa inte att anmäla dig.

Vi har nu nöjet att bjuda in till UAS Forum 2021 den 10 november, som även i år arrangeras i samverkan mellan UAS Forum Sweden, Geoforum Sverige och BIM Alliance. Årets upplaga skiljer sig från tidigare konferenser, då vi på grund av osäkerheten med pandemin i år har valt att arrangera UAS Forum i ett heldigitalt format. 

Några smakprov på vad dagen har att erbjuda:

Tryggt och säkert flyg i stadsmiljö

”Nyckeln till säkert flyg i stadsmiljö är att bemannat och obemannat flyg kan dela luftrummet”, säger Jonas Stjernberg, Senior Vice President på Robots expert. Han tar oss med till Finland, för en inblick i hur långt utvecklingen med att integrera luftfarten har kommit i vårt grannland. Vi får också höra om U-space, nya tjänster som förlitar sig på en hög digitalisering och automatisering av funktioner för att stödja effektiv och säker tillgång till luftrum för ett stort antal drönare.

jonasstjernberg

 

 


Jonas Stjernberg

Realtids 3D från drönare bidrar till tillförlitliga beslutsunderlag 

Under 2021 samarbetar I-CONIC Vision med Tyréns för att utveckla en realtidslösning, där drönarvideo ligger till grund för att skapa ett 3D-underlag som kan bidra till snabba och tillförlitliga beslut. Inte minst är detta viktigt vid tillfällen när det är svårt eller farligt att beträda ett område för närmare analys. Presentationen av Helén Rost, Senior Developer på I-CONIC Vision ger en sammanfattning av teknik, användarperspektiv, resultat och erfarenheter.

helenrost

 

 

Helén Rost


Fastighetsjätte gör digitala tvillingar av hela beståndet

Petter Bengtsson, VD på Zynka BIM har fått en hel del medial uppmärksamhet de senaste åren. Inte minst gällande uppdraget att hjälpa Akademiska Hus att bygga digitala tvillingar av hela beståndet.  Hur digitala tvillingar kan bidra till färre nybyggnationer och bättre nyttjande av befintliga lokaler får vi höra under den här programpunkten. 

petterbengtsson

 

 

 Petter Bengtsson

Välkommen att lära känna vår nya samarbetspartner, ESA BIC Sweden, Sveriges rymdinkubator. Under konferensen berättar de om vilken hjälp det finns att få om man vill starta bolag inom drönarsektorn. 

Varmt välkommen att anmäla dig till UAS Forum 2021!