Folkuniversitetet går med i Geoforum

Vi är glada att välkomna Folkuniversitetet som medlemmar i Geoforum Sverige. Läs mer om varför de valde att bli medlem och vilka nyttor de ser med medlemskapet.

Varför valde ni att bli medlemmar i föreningen?

– Vi blev intresserade av att bli medlemmar i Geoforum på grund av föreningens breda nätverk av medlemmar. Att vara en del av Geoforum ger oss tillgång till en mångfald av experter, professionella och organisationer inom geografisk informationsteknik och relaterade områden. Genom att vara medlemmar får vi möjlighet att delta i olika evenemang, seminarier och workshops, vilket ger oss chansen att utbyta erfarenheter och hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna och innovationerna inom GIS-området, säger Mikael Eriksson, utbildningsledare Folkuniversitetet.

Vad hoppas du få ut av ert medlemskap? 

– Som utbildare inom GIS är vårt främsta mål att vara väl informerade om de senaste trenderna och utvecklingen inom området för att kunna erbjuda högkvalitativa och aktuella utbildningar som möter kraven från arbetslivet. Genom vårt medlemskap i Geoforum hoppas vi kunna dra nytta av föreningens breda nätverk och resurser för att hålla oss uppdaterade om de senaste inom GIS-området.

– Vi ser fram emot att delta i Geoforums evenemang, seminarier och workshops för att få insikter från branschexperter, utbyta erfarenheter med andra medlemmar och diskutera framväxande trender och utmaningar inom GIS. Vi hoppas kunna bidra till föreningens gemenskap genom att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet inom GIS-utbildning. Vi strävar efter att vara en aktiv del av diskussioner och initiativ för att främja utvecklingen av utbildningsprogram som är relevanta och aktuella. säger Mikael.

Berätta mer om er verksamhet inom geodata/GIS?

– Vi är stolta över att driva vår YH-utbildning, Avancerad GIS-användare, som riktar sig till ambitiösa individer som strävar efter att ta sin GIS-kompetens till nästa nivå. Utöver detta erbjuder vi även kortare kompetenshöjande utbildningar inom GIS för att möta behoven och önskemålen från arbetslivet. Våra utbildningar är dynamiska och ständigt under utveckling för att säkerställa att de håller högsta kvalitet och motsvarar de senaste trenderna och kraven inom branschen.

– Vi är dedikerade till att samarbeta med arbetslivet för att säkerställa att våra utbildningar är relevanta och uppfyller deras behov. Om det finns specifika önskemål eller krav från arbetslivet är vi snabba att svara på dem och utveckla nya utbildningsprogram som täcker dessa behov. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att säkerställa att vi möter de framtida behoven och kraven inom geodata och GIS-området, säger Mikael Eriksson, utbildningsledare Folkuniversitetet.

Läs mer om Folkuniversitetets utbildning Avancerad GIS-användare