Fujitsu ny medlem i Geoforum Sverige

Vi är glada att välkomna Fujitsu som ny medlem i Geoforum Sverige. Fujitsu är ett av världens största företag inom IT och digitalisering, med runt 600 medarbetare i Sverige. Kirsi Uusimäki-Andersson, Head of Automation Strategy Fujitsu Sweden, berättar mer om vad som är på gång hos dem och vilka nyttor de ser med medlemskapet i Geoforum.

Berätta, vad gör Fujitsu och vad är på gång hos er?

Kirsi Uusimäki-Andersson– Japanska Fujitsu är ett av världens största företag inom IT och digitalisering, med cirka 130 000 medarbetare i 180 länder. I Sverige är vi runt 600 medarbetare utspridda i hela landet. Vi jobbar främst inom tillverkningsindustri, offentlig sektor och detaljhandel och med digitalisering inom de sektorerna. 

– Vi jobbar till exempel med flera av Sveriges största städer, där vi bland annat automatiserat och digitaliserat elevhantering vid skolstart för runt 140 000 elever. Vi har också lösningar runt visibilitet i tillverkningskedjor och leveranskedjor där vi med hjälp av vår tjänst Textracer, som bygger på blockchainteknologi, kan säkerställa ursprung på en vara, säkerställa hur den har förädlats och sedan transporterats till butik. Allt detta visualiserat på ett snyggt sätt via ett webgränssnitt.

Varför är ni medlemmar i Geoforum?

– Digitalisering och öppna ekosystem av data är viktiga områden för oss och för att kunna skapa det här öppna ekosystemet så är samverkan nyckeln. Hos Geoforum samlas många spelare och vi kan tillsammans driva frågorna framåt, så det är naturligt för oss att vara medlemmar här. 

– Det ligger dessutom i vårt japanska DNA att bidra till samhället. Vi vill bidra till att digitalisera Sverige och närvara som en partner i dialoger och lösningar. Vi vill både ta del av information som delas och bistå med kompetens och lösningar. I och med att vi är ett globalt företag har vi även erfarenheter från andra länder som vi kan dela med oss av.

Vilken fråga eller vilket område tycker du är viktigast för Geoforum att jobba med och varför?

– Datadriven automation och datadrivna beslut i öppna ekosystem av data. Vi innoverar också gärna tillsammans med andra runt framtidens tillverkningsindustri, offentlig sektor och detaljhandel.

 

Vi är mycket glada att Fujitsu nu förstärker Geoforum Sveriges nätverk och säger varmt välkommen till Kirsi och hennes kollegor!


Är din organisation ännu inte med i Geoforum? Vi välkomnar självklart fler medlemmar. Läs mer om nyttan med att bli medlem här eller kontakta vår vd Sofi Almqvist för att veta mer.