Växjö kommun söker 3D/GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till Växjö kommun!

VAXJO KOMMUN LOGOTYP webb

Arbetsuppgifter

Som ett led i att samla kompetens och ansvarsområden inom samhällsbyggnad har Växjö kommun skapat en ny förvaltning - Samhällsbyggnadsförvaltningen. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med att utveckla ett hållbart och växande Växjö med nya bostäder och företagsetableringar och bra fungerande verksamheter ur ett miljö- och hälsomässigt perspektiv.

Geodataenheten är organisatoriskt placerad inom Strategi och Planeringsavdelningen på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Inom förvaltningen finns även förvaltningschef, Projekt och markavdelning, Drift och förvaltningsavdelning, VA-avdelning, Kvalitets och utvecklingsavdelning samt Miljö och byggavdelning.

I dag arbetar två GIS-ingenjörer på geodataenheten tillsammans med en enhetschef, mätningsingenjörer och kartingenjörer. Geodataenheten fokuserar på att öka användandet av geodata inom förvaltning och kommun för en effektivare samhällsbyggnadsprocess och digitalisering av förvaltningens verksamhet t.ex. digitala detalj- och översiktsplaner, digitala kartor, 3D-modeller, visualiseringar och digitala tjänster.

Arbetsuppgifter

Denna roll som 3D/GIS-ingenjör skall fokusera på vår 3D-hantering, visualisering och XR (extended reality). Du kommer att arbeta, både självständigt och i samverkan, med att utveckla 3D-gis, digital tvilling och visualiseringar samtidigt som du deltar i aktuella plan- och utvecklingsprojekt samt med utveckling och förvaltning av digitala tjänster. Service och rådgivning internt. Du förväntas vilja utveckla både dig själv och vara en del i att utveckla verksamheten och samhällsbyggnadsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom geografiska informationssystem, 3D, spelmotorer, samhällsplanering eller annan utbildning som kan ses som likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med 3D, spel och geografiska informationssystem inom kommun eller motsvarande är meriterande.

Det är även viktigt att du har:

 • Starkt engagemang och förmåga att driva uppdrag
 • Intresse av att utveckla den digitala samhällsbyggnadsprocessen med hjälp av 3D och geografiska informationssystem
 • Goda kunskaper i och erfarenhet av visualisering med exv. CityEngine och ArcGIS Urban
 • God erfarenhet av spelmotorer exv. Unreal Engine
 • Goda kunskaper och erfarenhet av att hantera och strukturera geografiska data i databaser
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska

Det är meriterande om du har vana att hantera:

 • ArcGIS Pro
 • ESRI:s ArcGIS Enterprise plattform
 • Erfarenhet att utveckla visualisering i XR (AR, VR och MR)
 • FME
 • BIM-verktyg och liknande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens. Vi vill att du är lösningsfokuserad, initiativrik, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.

Läs mer och ansök hos Växjö kommun